X

MARHABAN YA RAMADAN! (WELCOME RAMADAN)

MARHABAN YA RAMADAN! (WELCOME RAMADAN)

Kalau dapat teka, memang power la!

 

Salah satu iklan yang menunjukkan tanda-tanda Ramadan hampir tiba!

 

Macam mana dengan persiapan anda untuk menyambut Ramadhan Mubarak ini? (Dah habis ganti puasa ke tu? 👀 ) Di hari-hari terakhir sebelum berpuasa, sudah tentu kita sibuk menyediakan persiapan untuk menyambut bulan yang mulia ini.

 

Seperti biasa, apa yang ada dalam checklist anda?

✅  Beli kurma

✅  Bazaar ramadan

✅  Iftar (berbuka puasa) bersama rakan-rakan dan keluarga

✅  Tarawih / Moreh

✅  Kurang memaki

✅  Jadi pemandu berakhlak

✅  Buat kerja amal

✅  Tolong ibu menyediakan sahur dan iftar

 

Iftar di TEDBOY?

Kami menghidangkan beberapa juadah yang menggiurkan untuk anda! (Trust me I just can’t get enough of it!) Wajib untuk anda semua cuba tau!

Setelah seharian berpuasa, segarkan kembali diri anda dengan Sirap Bandung Cincau.

Takkan lah minum je? Tedboy juga ada hidangan yang MUST HAVE di bulan puasa iaitu Nasi Minyak! Tapi dengan sedikit twist daripada biasa, kita padankan dengan Ayam Masak Sambal Hijau yang diinspirasikan daripada masakan Indonesia. Tak lengkap la nasi minyak kalau tak ada acar, kan? 

Bagi peminat masak lomak cili api, kali ini kita membawa kembali Udang Nenas Masak Lemak Cili Api, hidangan signature kami. Udang yang dimasak dalam kuah santan pedas ala Nyonya dengan masam manis nenas dan dihidangkan bersama acar dan nasi putih. Bagi yang suka sangat dengan pedas, memang sesuailah kedua-dua hidangan ini!

Haa.. nak ngam lagi, kami tambah Vanilla Hokkaido Chiffon Cupcake sebagai manisan yang melengkapi kedua-dua set ini!

Haa… Ini dia!

Apa lagi? Mari sama-sama berbuka di Tedboy! Atau tapau jer….

 

Selamat berpusa!

Indah malam kerana bintang, Indah taman kerana bunga,

Indah cinta kerana kasih sayang, Indah hidup kerana silaturahim,

Mari indahkan bulan Ramadhan ini dengan ibadah. 

 


Leave your comment